Krajalnica do sera

Krajalnica do sera to danie gastronomiczne używane również w placówkach restauracyjnych jak również marketach spożywczych. W części firmy określają się na zakup urządzenia dostarczającego do cięcia sera i wędlin. Należy przecież mieć, że krajalnica do sera powinna mieć teflonowe ostrze zapobiegające przyklejaniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice używane w obiektach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia charakteryzują się dużo większą skutecznością niż urządzenia przeznaczone do roli w zakładzie, gdzie stosowane są również do krojenia mniejszych liczbie towarów. Przypadkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie jedynie na pragnienie klienta, ale i sprzedawane w postaci krojonej na obszarach samoobsługowych.

posnet thermal hs ejZobacz naszą stronę www

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i skuteczność pracy dzięki wysokim nożom i umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki tworzą się w z głowy określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt traktuje żyć pakowany w obiektu dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, jaka będzie wypłacana przez danie. Istnieje obecne opcja posiadana przez urządzenia automatyczne. Końcówkę produktu również możemy wygodnie kroić wykorzystując w tym sensu nasadkę dociskową dołączoną do dania. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie istotne istnieje same zapewnienie bezpieczeństwa pracy klienta oraz uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, żeby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim okresem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w grup wykonane są z aluminium - elementy będące styczność z materiałami żywnościowymi z eloksalowanego aluminium, a substancja z aluminium lakierowanego. Dzięki temuż są one mniejsze, ale nadal zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.